Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Elburg

Vaar mee op het Drontermeer en Veluwemeer

Elburg ligt aan twee prachtige meren: het Drontermeer en Veluwemeer. Vaar een middagje mee met Rederij Randmeer!

Ontdek de musea in Elburg

Bezoek een van de vele musea in Elburg. Hieronder vindt u een lijst met de leukste en interessantste musea in Elburg.

Maak een prachtige fietstocht

Elburg ligt prachtig gelegen in de Veluwe. Wilt u deze omgeving ontdekken met de fiets? Bekijk hier de fietstochten.

Bezienswaardigheden in Elburg

Elburg is een van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. De stad is omringd door een prachtige stadsgracht en is te bereiken via drie karakteristieke stadspoorten. Binnen de muren van de vestingstad Elburg lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Dit komt vooral doordat de vesting nooit echt als verdedigingswerk gebruikt is. De vesting is nog zo goed als in tact en is, met de vele oude gebouwen, een bezienswaardigheid op zich. Daarnaast kunt u genieten van verschillende musea en een ruime keuze aan restaurants en terrasjes.

Prachtig gelegen

Elburg is gelegen aan het Drontermeer en het Veluwemeer en biedt veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Denk hierbij ook aan wandelingen op de Veluwe of een bezoek aan de Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hattem.  De combinatie van prachtige natuur en interessante bezienswaardigheden maken Elburg tot een fijne vakantiebestemming. 

Winkelen in Elburg

Als u van winkelen houdt, is Elburg een prima bestemming. Het oude centrum van Elburg biedt een groot aantal leuke winkels en boetiekjes met mode, meubels, leuke souvenirs en lokale specialiteiten. In de kersttijd is de vesting extra mooi versierd. Vrijwel alle bewoners doen hieraan mee en winkelen is daardoor extra sfeervol.

Restaurants in Elburg

Na een dagje museum, winkelen of wandelen, kunt u heerlijk genieten van een maaltijd in een van de vele restaurants in Elburg. Er zijn veel eetgelegenheden waar u kunt genieten van lokale specialiteiten, maar ook van internationale gerechten. Daarnaast is het mogelijk om te dineren op een terras met uitzicht op het Veluwemeer.

Scroll naar boven